Kategorier
Uncategorized

Stor nedgang i anfall for epileptikere

Frekvensen på anfall ble redusert med 40% for epileptikere da de fikk kurert D-vitaminmangel. Uforholdsmessig mange epileptikere har D-vitaminmangel.

Det finnes en rekke forskningsartikler som rapporterer om mye D-vitaminmangel blant epilektikere og at antall anfall ble opptil halvert på tre måneder når D-vitaminmangelen ble kurert.

For å identifisere om vitamin D3 hadde innvirkning på anfallsfrekvensen, sammenlignet studien antall anfall i løpet av en 90-dagers periode, før og etter behandlingsstart. Studien fant at medianbeslagreduksjonen var 40% og konkluderte med at normalisering av vitamin D-nivåer kan ha en antikonvulsiv effekt.

Artikkel i Nursing Times

En årsak til D-vitaminmangel blant epileptikere er at epilepsimedisin blokkerer opptak av vitamin D. Jeg har ikke greid å finne ut hva det kommer av. Vet du det, vil jeg gjerne ha et tips.

Det er også forskning som har funnet sammenheng mellom mangel på vitamin D og plutselig død blant epileptikere.

I tillegg til potensiell anfallskontroll er det foreløpige bevis for at vitamin D også kan spille en rolle i plutselig uventet død ved epilepsi (SUDEP). I en stor kardiovaskulær helsestudie på 2300 personer var plutselig hjertedød dobbelt så høy (2 mot 4 dødsfall hos 1000 personer) for de med vitamin D-nivåer under 20 ng / dl sammenlignet med individer med nivåer over 20 ng / dl.2 En mulig årsak til SUDEP er uregelmessig hjerterytme.

Epilepsy.com, den amerikanske epilepsiforeningen

Endocrine Society, som er en legeforening med 17.000 endokrinologer, har denne anbefalingen hvis du ønsker å sikre deg mot D-vitaminmangel.

Vi foreslår at alle voksne som har vitamin D-mangel behandles med 50.000 IE vitamin D2 eller vitamin D3 en gang i uken i 8 uker eller tilsvarende 6000 IE vitamin D2 eller vitamin D3 daglig for å oppnå et blodnivå på vitamin D over 75 nmol/L, etterfulgt av vedlikeholdsbehandling på 1500–2000 IE pr. dag.

Anbefaling fra Endocrine Society

Hvis du har synspunkter på denne artikkelen, vil jeg sette pris på at du sender meg ei melding, spesielt hvis du er kritisk. Bruk kommentarfeltet under her. Kommentaren blir ikke offentliggjort hvis du ikke ber om det.
Gjene send en epost på john.enebak@gmail.com eller ring på 92613188.

Av John

John Enebak er pensjonert journalist, bor i skibygda Meråker og skriver om D-vitaminmangel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: