Kategorier
Uncategorized

Legene bruker megadoser med kosttilskudd

Leger i Norge bruker omstridte booster-doser på 100.000 IE vitamin D for å kurere D-vitaminmangel.

Når gamle bryter lårhalsen, kjører legene på med booster-doser vitamin D på 100.000 IE for å sikre at bruddet gror. Ut over det er D-vitamin kosttilskudd.

Når legene er avhengig av å kurerer D-vitaminmangel kjapt, kjører de på med det de kaller en oppstartsdose på 50.000 til 100.000 internasjonale enheter. Slik fyller legene opp D-vitaminlageret hos pasienten, for å sikre at kroppen har råvarene for hånda når beina skal gro.

Dette går fram i Legeforeningens retningslinjer for behandling av lårhalsbrudd (øverst på side 31):

Ved hoftebrudd anbefales booster-dose vitamin D på
50.000-100.000 IE per os, og denne dosen bør gis i forkant
når det er planlagt zoledronsyre-infusjon i forbindelse med sykehusoppholdet.

Den norske legeforening

Booster-doser hjelper ved lårhalsbrudd

Legene som behandler lårhalsbrudd er en gruppe leger som ekspresskurerer pasientene sine for D-vitaminmangel. De bruker medisiner som funker best på pasienter uten D-vitaminmangel. Beinbrudd gror generelt dårligere hos folk med D-vitaminmangel, men det får ikke du vite.

Konklusjon
Denne gjennomgangen anbefaler at vitamin D3 brukes til tilskudd i forhold til vitamin D2, og konkluderer med at enkle vitamin D3-doser større enn 300 000 IE er mest effektive for å forbedre vitamin D-status og undertrykke PTH-konsentrasjoner i opptil 3 måneder. Lavere doser kan imidlertid være tilstrekkelig i visse populasjoner.

Endokrinologer i Atlanta, georgia

Norske leger bruker høye doser D-vitamintilskudd for å kurere D-vitaminmangel ved behandling av flere sykdommer, men legene som gjør det ligger lavt og jobber hardt for ikke å tiltrekke seg oppmerksomhet. De er trolig redde for å pådra seg ernæringsfysiologenes vrede.

Ernærings-ekspertene ruler

Offisielt er vitamin D i Norge er vitamin og derfor et næringsmiddel. Statens anbefalinger for bruk av vitamin D kommer derfor ikke fra leger, men fra folk som er eksperter på mat. Matekspertene liker ikke at kosttilskuddet deres brukes av leger som booster-doser med steroidhormon til behandling av sykdom. I Mattilsynets Kosttilskuddsforskrift går det fram at det er forbudt å publisere helserelatert informasjon om vitamin D (som i Norge er klassifisert som et kosttilskudd og ikke som et hormon).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: