Kategorier
Kickstart Tips

Immunforsvaret kan gå tom for drivstoff

Immunforsvaret er der hele tida, men det kan gå tomt for drivstoff. Da får ikke immunforsvaret til å bekjempe infeksjoner og feberen stiger.

Kilder til denne artikkelen finnes nederst i artikkelen.

Når vi blir vaksinert eller invadert av et ekte virus, mobiliseres immunforsvaret. Da må immuncellene finne D-vitamin i blodet for å kunne formere seg. Her er den tekniske forklaringen i fire setninger:

  1. Når vi er friske ligger immuncellene i dvale.
  2. Kommer det en vaksine, et virus eller en bakterie inn i kroppen, er det signalstoff som varsler immuncellene om at de må formere seg (celledeling) og gå til kamp mot inntrengeren.
  3. For å få til det, lager immuncellene et hormon som kan aktivere genene som utløser celledeling.
  4. Dette hormonet lages av et stoff som heter D-vitamin.

Virusinfeksjoner og vaksiner gir D-vitaminmangel

Når immunforsvaret er ferdig med å bekjempe et virus, har det brukt mye kolekalsiferol (D-vitamin) til å drive celledelingen. Derfor er det mange som utvikler D-vitaminmangel i løpet av en virusinfeksjon. Spesielt hvis de har D-vitaminmangel i utgangspunktet.

Det samme oppstår når du tar en vaksine. Hele poenget med vaksinen er å provosere immunforsvaret til å mobilisere for å lære seg å kjenne igjen viruset som vaksinen er laget med. Det får immunforsvaret til å mobilisere på akkurat samme måte som hvis du blir infisert med ekte virus. Og forbruket av D-vitamin øker på samme måte.

For å sikre at immunforsvaret kan gå igang med neste runde, er det lurt å fylle opp lageret med D-vitamin etter en mobilisering, enten det er på grunn av virus eller vaksine. 

Så mye D-vitamintilskudd er det trygt å spise.

Legene har visst i 40 år at immunforsvaret ikke virker uten vitamin D. Hvorfor de ikke vil bruke denne kunnskapen, er det ingen som kan forklare.

Det finnes mye forskning som forklarer opplegget i detalj. Nedenfor er et par artikler vi har skrevet, med linker videre til vitenkapelig litteratur som er fagfellevurdert og publisert i svært anerkjente vitenskapelige tidsskrifter.

Litteraturen vi skriver om i artiklene under forklarer hvordan vitamin D ikke styrker, men STYRER immunforsvaret. Artiklene peker blant annet til 16 vitenskapelige studier publisert mellom 1983 og i dag, som viser hvordan T-celler bruker vitamin D til å styre celledeling.

D-vitamintilskudd må gjennom to ombygginger for å aktiviseres som et steroidhormon. Her finner du navnene på de tre stoffene som alle er vitamin D :

Noen leger mener at det kan være lurt å fylle på drivstoff til immunforsvaret når vi blir syke, for å sikre at det ikke kræsjer mens det holder på å bekjempe virus. Skjer det, kan det oppstå autoimmune reaksjoner. Artikkelen under inneholder linker til vitenskapelige artikler som viser hvordan vi etterfyller D-vitamin på immunforsvaret.

Av John

John Enebak er pensjonert journalist, bor i skibygda Meråker og skriver om D-vitaminmangel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: