Kategorier
Høydose Sykdommer

Chrohns: Høydose vitamin D ga bedring

D-vitaminmangel er ekstremt vanlig for personer med kronisk betennelse i tarmsystemet, som Crohns og ulcerøs colitt. Høye engangsdoser vitamin D reduserte symptomene.

Legene er ikke enige om det er D-vitaminmangel som påvirker crohns eller om det er motsatt. Det er likevel rikelig med forsøk som viser at det hjelper å kurere D-vitaminmangelen hos pasienter med både crohns og ulcerøs colitt.

Stoss-terapi mot chrohns

I en studie på New Zealand børstet legene støvet av «Stoss-terapien» som i gamle dager ble brukt for å kurere rakitt hos barn. Terapien går ut på å stappe innpå en stor engangsdose vitamin D (100.000-600.000 IE) for å få en rask og høy økning av D-vitaminnivået.

Nå er denne metoden prøvd på barn med Crohns og resultat var udelt positivt. Symptomene ble merkbart redusert hos alle ungene og legene så ingen negative effekter.

Evig krangel

Kroniske betennelser i tarmen, som Crohns og ulcerøs colitt har dokumentert sammenheng med D-vitaminmangel. Personlig skjønner jeg ikke denne evige krangelen om årsakssammenheng. Spiller det noen rolle om det er sykdommen som forårsaker D-vitaminmangel eller om det er D-vitaminmangel som forårsaker sykdommen? Poenget må være at folkl har vitamin D mangel, som uansett er lurt å kurere.

  • DETTE ER VITAMIN D:
  • Vitamin D er et steroidhormon som huden lager med UVB-stråler fra sola.
  • 90% av behovet for vitamin D blir dekt fra sola.
  • D-vitaminmangel er en hormonmangel som påvirker det endokrine systemet.
  • – D-Vitaminmangel fører til dårligere beinhelse og er knyttet til utviklingen av autoimmune sykdommer, kreft og hjerte-/karsykdommer.

Hvis du har synspunkter på denne artikkelen, vil jeg sette pris på at du sender meg ei melding, spesielt hvis du er kritisk. Bruk kommentarfeltet under her. Kommentaren blir ikke offentliggjort hvis du ikke ber om det.
Gjene send en epost på john.enebak@gmail.com eller ring på 92613188.

%d bloggere liker dette: