Kategorier
Høydose Tips

Har du prøvd D-vitamin-hammeren?

D-vitamin-hammeren er ei canadisk oppfinnelse. Influensa? 50.000 IE vitamin D i en pang og influensaen er borte på 48 timer.

Det er Professor Gerry Schwalfenberg i Alberta, Canada som 2015 skrev om D-vitamin-hammeren i en artikkel i det akademiske magasinet Canadian Family Physician.

Schwalfenberg skriver:

«En kollega av meg og jeg har introdusert vitamin D i doser som har oppnådd mer enn 100 nmol/L hos de fleste av våre pasienter de siste årene. Vi ser nå svært få pasienter i våre klinikker med influensa eller influensalignende sykdom. Pasientene som har influensa, har vi behandlet med vitamin D-hammeren, som den er stempla av min kollega. Dette er en dose på50 000 én gang eller 10 000 IE 3 ganger daglig i 2 til 3 dager. Resultatene er dramatiske, med fullstendig oppløsning av symptomer på 48 til 72 timer.»

Det vil vel kanskje si at en «hammer» på mellom 50.- og 100.000 IE kan fungere mot influensa?

Samme metode blir også brukt av leger for å kurere symptomer på kyssesyke, bihulebetennelse og ørebetennelse.

Visste du at immunforsvaret kan gå tom for drivstoff?

Kyssesyke, som er en virusinfeksjon som det kan ta månedsvis å komme seg ut av, krevde en litt kraftigere lut:

Først tre dager med 50.000 IE vitamin D pr. dag, etterfulgt av 30 dager med 10.000 IE vitamin D pr dag. Altså totalt 450.000 IE vitamin D i løpet av en måned.

Professor Schwalfenberg understreker i artikkelen at engangsdoser i størrelsesorden 50.000-100.000 IE vitamin D ikke har dokumenterte skadelige effekter, med henvisning til denne vitenskapelige studien.

Kommentar:

Dette er en personlig og komplett uvitenskapelig anekdote:

Her om dagen våkna jeg med et kne som ikke virka. Det gjorde vanvittig vondt å bøye kneet og foten var bortimot umulig å stå på. Da jeg fikk kreka meg ned til fastlegen på en ø-time, konkluderte han med at jeg hadde pådratt meg ei senefestebetennelse.

Jeg fikk resept på betennelsesdempende medisin, som jeg selvfølgelig henta ut (kjekt å ha). Men så tenkte jeg at jeg kunne sjekke ut disse D-vitamin-greiene jeg har lest så mye om det siste året. Så jeg droppa medisinen og lempa innpå 50.000 IE vitamin D istedenfor.

Da jeg våkna neste morgen, kunne jeg stå på foten. Dagen etter var den helt som før.

Om dette har noe med vitamin D å gjøre, vet jeg selvsagt ingenting om. Jeg er bare happy med at foten funker igjen. Og så har jeg en morsom anekdote å fortelle neste gang jeg er på fest.

Av John

John Enebak er pensjonert journalist, bor i skibygda Meråker og skriver om D-vitaminmangel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: