Kategorier
Uncategorized

Gigantmarked for autoimmun sykdom

Legemiddelgigantene regner med at de i 2026 kan tjene 144 milliarder kroner på medisiner mot autoimmun sykdom, som ofte blir verre med D-vitaminmangel. Markedet øker mye takket være gunstige regler fra myndighetene, ifølge en markedsrapport for autoimmune sykdommer.

Økende forekomst av sykdommer som revmatoid artritt, Hashimotos tyreoiditt og tilstedeværelse av gunstige myndighetsregler vil gi betydelig innvirkning på veksten i markedet for diagnostikk av autoimmun sykdom.

Legemiddelfirmaenes markedsrapport for autoimmune sykdommer

Robust vekst

Produsentene er ikke i tvil om at veksten i autoimmune sykdommer vil bli stor i årene som kommer. 50 millioner amerikanere hadde i 2018 autoimmune sykdommer. Det er ventet at tallet vil øke over hele den nordlige halvkule. Økningen i autoimmune sykdommer øker i takt med forekomsten av D-vitaminmangel.

Systemisk diagnostisk segment for autoimmun sykdom vil oppleve robust vekst i prognoseperioden.

Makedsrapporten for autoimmune sykdommer

MS er mest lønnsomt

I 2018 var det MS, autoimmune tarmsykdommer som Chrohns og type 1 diabetes skapte de største inntektene. Astma og revmatisme lå ikke langt etter. Det er disse fem som vil utgjøre de største inntektspostene også i åra som kommer.

Multippel sklerose hadde høyest andel av det globale lokaliserte diagnostiske markedet for autoimmun sykdom, etterfulgt av segmentet inflammatorisk tarmsykdom.
Type 1-diabetes fanget den tredje høyeste andelen av det globale lokaliserte diagnostiske markedet for autoimmun sykdom i 2018.

Markedsrapporten for autoimmune sykdommer

Koblet til D-vitaminmangel

Autoimmune sykdommer kommer av at immunforsvaret ikke virker. D-vitamin styrer immunforsvaret. Det er stor enighet om at disse setningene hver for seg stemmer. Problemet er å få koblet dem sammen, slik at D-vitaminmangel blir identifisert som årsak til autoimmune sykdommer.

Nåværende studier har knyttet mangel på vitamin D med forskjellige autoimmune sykdommer, inkludert insulinavhengig diabetes mellitus (IDDM), multippel sklerose (MS), inflammatorisk tarmsykdom (IBD), systemisk lupus erythematosus (SLE) og revmatoid artritt (RA) .

Rapport om autoimmune sykdommer og betydningen av vitamin D

De store legemiddelfirmaene arbeider hardt for å bevise at det ikke er en sammenheng mellom autoimmune sykdommer og vitamin D. På akkurat samme måte som tobakksindustrien i sin tid arbeidet hardt for å bevise at det ikke er en sammenheng mellom lungekreft og røyking.

Når vi ser hvor store penger det er å tjene på sykdom, er det forståelig at legemiddelprodusentene ikke er så veldig interessert i å bevare helse.

Når immunforsvaret går på autopilot

Autoimmune sykdommer kommer av at immunforsvaret går bananas og produserer antistoffer som angriper egne celler og vev, forårsaker forverring og ødeleggelse av sunt vev. Det tjener noen fett på.

Autoimmune sykdommer kan deles inn i to generelle grupper: Organspesifikke, hvor autoantistoffene angriper et bestemt organ, og systemiske, der autoantistoffene angriper flere organsystemer. Det finnes nesten 80 typer autoimmune sykdommer over hele verden.

Les mer: Slik kurerer du D-vitaminmangel

Det første du kan gjøre selv for å bevare helsa, er å sikre at du ikke får D-vitaminmangel. Her er oppskrifta fra Endocrine Society:

  • DETTE ER VITAMIN D:
  • Vitamin D er et steroidhormon som huden lager med UVB-stråler fra sola.
  • 90% av behovet for vitamin D blir dekt fra sola.
  • D-vitaminmangel er en hormonmangel som påvirker det endokrine systemet.
  • – D-Vitaminmangel fører til dårligere beinhelse og er knyttet til utviklingen av autoimmune sykdommer, kreft og hjerte-/karsykdommer.


Hvis du har synspunkter på denne artikkelen, vil jeg sette pris på at du sender meg ei melding, spesielt hvis du er kritisk. Bruk kommentarfeltet under her. Kommentaren blir ikke offentliggjort hvis du ikke ber om det.
Gjene send en epost på john.enebak@gmail.com eller ring på 92613188.

Av John

John Enebak er pensjonert journalist, bor i skibygda Meråker og skriver om D-vitaminmangel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: