mandag, januar 17, 2022
Hjem Blogg
Vi har lært at vi får nok vitamin D hvis vi spiser fisk og ei skje tran pr. dag. Sannheten er at 90% av behovet normalt dekkes ved produksjon i huden når vi soler oss. Hvis vi ikke spiser solerstatning, får vi dekt bare 10% av behovet åtte måneder i året.
Vaksinene provoserer immunforsvaret til å mobilisere og immunforsvarets drivstoff er vitamin D. Tre vaksiner på kort tid har for mange tømt lageret for vitamin D. Da blir vi sårbare for nye infeksjoner.
Helsedirektoratet sier i sin rapport om D-vitamin fra 2018 at daglige doser på 10.000 IE aldri har gitt negative bivirkninger.
Kommentar: Jeg fikk i oktober igjen min første D-vitamintest etter ett år med 10.000 IE (250 mikrogram) som daglig tilskudd og ble overrasket. Nå har jeg fått resultatet av en ny test, to måneder etterpå. Den er enda mer overraskende.
Legemiddelindustrien spiller et spill som heter "Big Pharma". I spillet "Big Pharma" er pasientenes liv innsatsen, legemidler er spillbrikkene og store formuer er premie. Og legemiddelindustrien vinner hver eneste omgang fordi de selv skriver reglene. Alle ser likevel ut til å elske spillet "Big Pharma" og deltar med stor begeistring.
Vi får tilbakemeldinger fra lesere som deler erfaringer med covid-19 og store doser D-vitamintilskudd. Flere melder at de har blitt utskrevet fra sykehus få dager etter å ha tatt en megadose vitamin D.
Allerede i 1983 ble det slått fast at vitamin D styrer celledeling i immunceller. I praksis betyr dette at immunforsvaret ikke får til å starte uten tilgang til vitamin D. For kilder, se nederst I artikkelen. Alle immunceller er utstyrt med...
Ved et sykehjem i en liten kommune i Norge er kommunelegen nå igang med å kurere D-vitaminmangel. Pårørende krevde at han sjekka D-vitaminnivået hos bestemor, som viste seg å D-vitaminnivå langt nede på ti-tallet. Da tok kommunelegen grep.
En artikkel i New York Times påstår at covid-19 angriper fettvev og har skremt vannet av endel overvektige. - Jeg er overvektig! Hva skal jeg gjøre, spør en leser.
Vi har fått spørsmål fra en leser som lurer på om det kan skje noe negativt hvis vi får i oss for store doser D-vitamin. Vi har et et svar. Det kommer selvsagt an på HVOR MYE vitamin D man...
Det blir advart mye om at D-vitamintilskudd er farlig, men hva med spedbarna som dør av D-vitaminmangel?
75% av pasientene med kronisk bihulebetennelse fikk igjen luktesansen, da forskerne ga dem en liten dose D-vitamintilskudd.
Vi har fått spørsmål fra en leser som lurer på om det er farlig å ta 10 ganger så mye D-vitamintilskudd som anbefalt og hvordan vi i så fall merker at vi har tatt for mye. Svaret er at hvis vi har tatt for mye blir vi først kvalme og begynner å sjangle og kollidere med dørkarmer og skap. Det vil ikke skje med 10 ganger anbefalt dose.
Med jevne mellomrom lanseres kampanjer som advarer mot D-vitamintilskudd. Nå har noen børstet støvet av en ti år gammel studie som viser at høyt D-vitaminnivå fører til hjerteflimmer og sendt den på verdensomseiling i media, sammen med kraftige advarsler mot D-vitamintilskudd.
KOMMENTAR: Norge er medlem i WHO og myndighetene er forpliktet til å følge WHO's anbefalinger for D-vitamintilskudd. De anbefalingene fungerer ikke. Hvis vi skal få utrydda D-vitaminmangel i Norge, trenger vi en D-vitamindugnad på grasrot-nivå.
En leser spurte hva hun kan gjøre når hun har fått covid-19. Dette er svaret vi ga.
Hvor mye D-vitamintilskudd kan vi ta før det blir overdose? Vi får ofte spørsmålet og det finnes et svar.
Immunforsvaret er der hele tida, men det kan gå tomt for drivstoff. Da får ikke immunforsvaret til å bekjempe infeksjoner og feberen stiger. Kilder til denne artikkelen finnes nederst i artikkelen. Når vi blir vaksinert eller invadert av et ekte virus,...
D-vitamin-hammeren er ei canadisk oppfinnelse. Influensa? 50.000 IE vitamin D i en pang og influensaen er borte på 48 timer. Det er Professor Gerry Schwalfenberg i Alberta, Canada som 2015 skrev om D-vitamin-hammeren i en artikkel i det akademiske magasinet...
Vi er inne i den andre vinteren med pandemi og folk lider fortsatt. Samtidig sitter vi på bunnsolid vitenskap som viser svart på hvitt hva som er løsningen på problemet. Skal vi børste støvet av vitenskapen og ta den...
Hvis du er overvektig og ønsker å gå ned i vekt, kan det hjelpe hvis du først får nivået med vitamin D i kroppen opp på optimalt nivå. D-vitaminmangel gir rett og slett dårligere effekt av dietten, mener en...
pexels-photo-1329291.jpeg

Lær tre nye ord

0
For å forstå hva vitamin D er og gjør, må vi lære tre nye ord. Det siste av de tre er navnet på et hormon som styrer 3.000 gener.
brown hair

Funfact om hårtap

0
Når nivået av vitamin D i kroppen faller, faller også håret av. Vitenskapelige studier har vist at håret kommer tilbake når D-vitaminnivået øker. Hårtap blir verre om vinteren, fordi D-vitaminnivået synker (D-vitamin lages hovedsakelig av sola i huden og sola...
KOMMENTAR: Ifølge Legemiddelverket er kosttilskuddet Divisun et legemiddel som kun selges på resept fra lege. Dagligvareforretninger selger nøyaktig samme produkt med andre navn til 1/3 av prisen. Driver Legemiddelverket med svindel? Ifølge Mattilsynet kan de som markedsfører kosttilskudd som legemidler...
Leger i Norge bruker omstridte booster-doser på 100.000 IE vitamin D for å kurere D-vitaminmangel.