Framsida

Vitamin D er et hormon som kroppen produserer sjøl. Vitamin D er ikke et kosttilskudd. Hvorfor vil ikke myndighetene fortelle oss det?

Vitamin D er et hormon som kroppen produserer ved hjelp av UVB-stråler fra sola. Den viktigste oppgaven til hormonet er å styre immunforsvaret. Hvis du mangler vitamin D, går immunforsvaret ditt i dvale. Det er derfor du blir syk hver vinter.

Hvorfor har Helsedirektoratet da gitt fastlegene beskjed om IKKE å teste om pasientene har D-vitaminmangel?

Hver vinter går to millioner nordmenn rundt med ei hormonforstyrrelse som gjør at immunforsvaret ikke fungerer. Årsaken er at de er tomme for vitamin D. De har D-vitaminmangel.

Her i Norge er sola for svak til at kroppen greier å produsere vitamin D åtte måneder i året. Staten mener vi kan erstatte hormonene fra sola gjennom maten. Derfor er det en komité med fire kostholdseksperter som bestemmer hvor mye vitamin D kroppen din må ha for å erstatte tapet av sola.

Noen få norske leger har sett at pasientene blir syke av D-vitaminmangel og gjør noe med det. De måler D-vitaminstatus og gir pasientene tilskudd som holder D-vitaminmangelen borte. For å få det til må de gå på tvers av alle regler og anbefalinger fra Helsedirektoratet. Hvis det kommer fram hva de holder på med, vil de få både myndighetene og legemiddelindustrien på nakken.

Legemiddelindustrien tjener enorme summer på at vi går rundt med D-vitaminmangel halve året og pådrar oss alvorlige lidelser.

Hvis vi skal få igjen styringa over egen helse og stoppe den eksplosive økning i autoimmune sykdommer, må vi ta vitamin D på alvor. Vitamin D er ikke et kosttilskudd. Tran holder oss ikke friske. Snakk med legen din og få sjekka D-vitaminstatusen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: