Hjem Om vitamin D D-vitamin funka i spanskesyken

D-vitamin funka i spanskesyken

320
Under Spanskesyken ble pasientene lagt i sola
Under spanskesyken ble pasientene flytta ut i sola.

Under Spanskesyken ble pasienter friske fortere og færre døde når de fikk ligge i sola og suge til seg D-vitamin, skriver avisa The Boston Herald. Virka det under spanskesyken, er vil det trolig virke under covid-19.

Norske leger vil ikke kurere D-vitaminmangelen på covidpasienter . Årsaken er at det ikke er bevist at det er en sammenheng mellom D-vitamin og covid-19. Det tragiske er at ingen vil finne ut om vitamin D mangel har sammenheng med covid-19. Dagens leger burde studere spanskesyken.

Sola berga mange fra Spanskesyken

Amerikanske leger var ikke så opphengt i bevis, da de oppdaga at sola kurerte influensapasientene under Spanskesyken i 1918. Influensapasientene i teltsykehusene som ble lagt ut i sola friskna til. Hvorfor var den gang underordna: De nøyde seg med å registrere AT metoden virka

Fra den første dagen var resultatene oppsiktsvekkende. Nesten hver pasient uten unntak hadde lavere temperatur om natten enn om morgenen, og følte seg bestemt mer komfortabel. Kartene over disse pasientene er veldig lærerike og viser tydelig den store verdien av rikelig med luft og solskinn for pasienter som lider av influensa og lungebetennelse.
Fra å bli motløs ble det medisinske personalet entusiastisk, og pasientene ble behandlet med tillit til at det til slutt var funnet noe som ville gi gode resultater.

THE american jornal of public healt

Om det var tilskuddet av D-vitamin fra sola som gjorde at pasientene friskna til er selvsagt ikke bevist. Vitamin D var ikke engang oppdaga i 1918, så legene den gang forklarte årsaken med at det var varmen fra sola som fikk bukt med sykdommen.

Samme metode for tuberkulose

i Norge ble samme metode brukt til utpå 1950tallet i behandlingen av tuberkulose. Denngang het det at det var «helsebringende omgivelser og næringsrik kost» som var det saliggjørende, når pasientene ble dratt ut på terrassen i solskinnet. Selv om tuberkulosepasientene ble friske av å ligge i sola, ble ikke D-vitaminmangel sett på som noen årsak.

LES MER: Vitamin D er et hormon

Som med mye annen vitamin-D-forskning spriker resultatene for sammenheng mellom vitamin D og både influensa og tuberkulose. De fleste studiene tar da også utgangspunkt i små tilskudd fra dag til dag og konkluderer etter noen uker med D-vitamintilskudd ikke virker.

Tuberkulosepasientene begynte å produsere store mengder vitamin D i huden når de ble lagt ut i sola. Det er veldig enkelt å kopiere prosessen og oppnå akkurat samme effekt: Gi folk D-vitamintilskudd tilsvarende det turberkulosepasientene produserte i huden da de ble friske: Når vi soler oss en halvtime i Frognerparken ved St.Hans, produserer huden 10.000 IE vitamin D. Det tilsvarer D-vitamininnholdet i ei hel flaske tran.

Jeg har lest mange forskningsstudier på vitamin D og eventuell påvirkning av alskens sykdommer. Stort sett alle studiene tester om små, daglige D-vitamintilskudd etter noen uker virker som medisin mot sykdommen. Det er ikke sånn vitamin D virker.

Hvorfor ikke bare erstatte D-vitamintilskuddet som kroppen lager selv når vi soler oss og la naturen gå sin gang?

Kort og godt: Lag sommer om vinteren!

Den enkleste og raskeste måten å kurere D-vitaminmangel, er å spise en megadose D-vitamintilskudd. Da går mangelen over på et par dager. Canadiske leger kaller det «D-vitaminhammeren«.

  • DETTE ER VITAMIN D:
  • Vitamin D er et steroidhormon som huden lager med UVB-stråler fra sola.
  • 90% av behovet for vitamin D blir dekt fra sola.
  • D-vitaminmangel er en hormonmangel som påvirker det endokrine systemet.
  • – D-Vitaminmangel fører til dårligere beinhelse og er knyttet til utviklingen av autoimmune sykdommer, kreft og hjerte-/karsykdommer.

Forrige artikkelSvangerskapsforgiftning: D-vitaminmangel gir økt risiko
Neste artikkelSoling gir lavere kolesterol