Kategorier
Tips

Tips: Vitamin D viktig mot luftveisvirus

En leser spurte hva hun kan gjøre når hun har fått covid-19. Dette er svaret vi ga.

En leser spurte hva hun kan gjøre når hun har fått covid-19. Dette er svaret.

Legen Gerry Schwalfenberg i Alberta, Canada skrev i 2015 om «D-vitamin-hammeren» i en artikkel i det akademiske tidsskriftet Canadian Family Physician.

Schwalfenberg skriver:  Sitat

“En kollega av meg og jeg har introdusert vitamin D i doser som har oppnådd mer enn 100 nmol/L hos de fleste av våre pasienter de siste årene. Vi ser nå svært få pasienter i våre klinikker med influensa eller influensalignende sykdom. Pasientene som har influensa, har vi behandlet med «D-vitamin-hammeren», som den er døpt av min kollega. Dette er en dose på 50 000 IE vitamin D én gang eller 10 000 IE tre ganger daglig i 2 til 3 dager. Resultatene er dramatiske, med fullstendig oppløsning av symptomer på 48 til 72 timer.»
Dr. Gerry Schwalfenberg

Om protokollen til Schwalfenberg virker mot covid-19 er det ingen som har forsøkt å finne ut, men at D-vitamin er viktig for å få immunforsvaret til å mobilisere, det er det lite tvil om. T-cellene MÅ ha vitamin D for å krige mot virus.

Den danske professoren Carsten Geisler har forska mye på immunforsvaret og D-vitamin og mener at D-vitamin er selve startbatteriet i immunforsvaret.

Geisler sier i et intervju:  Sitat

«Vi har opdaget, at immunforsvarets dræber-T-celler er lige så afhængige af D-vitamin, som en bil har brug for et bilbatteri for at kunne starte. Med andre ord: Uden D-vitamin kan dræber-T-cellen ikke komme i gang med sit arbejde«
Professor Carsten Geisler

Dette er ikke ment som et råd om å gjøre noe som helst med vitamin D, men jeg tenkte det kunne være interessant å vite om det, siden det berører problemet ditt. Det er i alle fall ingen grunn til å tro at D-vitaminmangel er noen fordel når vi blir infisert med luftveisvirus.

Av John

John Enebak er pensjonert journalist, bor i skibygda Meråker og skriver om D-vitaminmangel.

%d bloggere liker dette: