Kategorier
Høydose

100% overlever sepsis med høydosebehandling med vitamin D

Leger som ga pasienter med sepsis 400.000 IE vitamin D erfarte at alle overlevde og ble utskrevet på halve tida i forhold til sepsis-pasienter som ikke fikk vitamin D.

Immuncellene bruker vitamin D som hormon for å aktivere genet som gjør at de kan dele seg og bli mange. Mangler vi vitamin D, greier ikke immunforsvaret å mobilisere fort nok til å håndtere infeksjoner, som sepsis.

Åtte leger ved et sykehus i Boston ga i 2015 10 pasienter med sepsis en enkeltdose med 400.000 IE vitamin D (tilsvarende 1000 skjeer tran) og sammenlignet med 10 sepsis-pasienter som ikke fikk vitamin D. Resultatene er oppsiktsvekkende:

  • Pasientene som fikk vitamin D kom ut av intensivbehandling på 1/4 av tida i forhold til kontrollgruppa som ikke fikk vitamin D.
  • Liggetida på sykehus ble halvert i forhold til kontrollgruppa.
  • 100% av pasientene som fikk vitamin D levde fortsatt etter en måned, mot 70% i kontrollgruppa.

Her kan du laste ned PDF av rapporten fra studien.

https://vitamindwiki.com/tiki-download_wiki_attachment…

Høydosebehandling med vitmamin D (stossterapi) er en behandling som er solid dokumentert i forbindelse med behandling av både psoriasis og Crohns og er brukt i snart 100 år. I mange land er stossterapi med opptil 600.000 IE vitamin D er i flere land standard behandling for D-vitaminmangel. Det er ikke registrert bivirkninger av stossterapi med vitamin D. Metoden brukes av norske leger ved behandling av låshalsbrudd.

Behandling med vitamin D er nesten gratis og helt uten bivirkninger. Det er ikke dokumentert skader ved bruk av engangsdoser med 400.000 IE vitamin D.

Selv om det er leger som har gjennomført studiene om bruk av høydose vitamin D og rapportene er både fagfellevurdert og publisert i seriøse, akademiske tidsskrift, er det ingen som vil ta i bruk metoden i klinisk praksis.

Det er et paradoks: Folk øker sjansen til å overleve sepsis til 100%, slipper tilbakefall og kommer ut av sykehus på halve tida, men ikke F… Er ikke det rart?

200.000 IE vitamin D var for lite

Det var også en gruppe forsøkspersoner som fikk 200.000 IE vitamin D i løpet av forsøket. Dette var for lite til å hindre dødsfall.

Dette er konklusjonen i studien:
«Administrering av 400 000 IE kolekalsiferol (vitamin D3) som en enkelt dose i begynnelsen av alvorlig sepsis eller septisk sjokk er en trygg og effektiv intervensjon for raskt å forbedre 25OHD-nivåer (blodnivå vitamin D) og biotilgjengelig 25OHD hos pasienter med lav vitamin D-status. I sin tur er endringene i biotilgjengelig 25OHD-nivå assosiert med samtidig økning i sirkulerende LL-37 nivåer. Kolekalsiferoltilskudd påvirket også cytokinuttrykk signifikant hos pasienter med alvorlig sepsis eller septisk sjokk. Det er behov for større studier for å verifisere disse funnene og for å vurdere
om optimalisering av vitamin D-status kan forbedre sepsisrelaterte kliniske resultater.»

Hvis du vil lese mer om sammenhengen mellom sepsis og D-vitaminmangel, finner du masse vitenskapelig litteratur i dette Google-søket.

Av John

John Enebak er pensjonert journalist, bor i skibygda Meråker og skriver om D-vitaminmangel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: